Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

προιόν προς υποβάθμιση

                                                                                                                                              24/09/2011
         Ελληνικό πρωτάθλημα όπως λέμε ... ελληνική οικονομία
προιόν προς υποβάθμιση

    Στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τους τελευταίους μήνες, έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος με θέμα την διαφάνειά του. Οι φίλαθλοι γίνονται καχύποπτοι βλέποντας, πως πρωταγωνιστές στην σουπερλίγκα δεν είναι οι αθλητές,αλλά κάποιοι νταήδες, μπράβοι και νονοί της νύχτας...έστω και παρασκηνιακά.
    Είθισται να υπερισχύει ο νόμος του ισχυρού,του πλουσιού, του κάφρου. Η εξήγηση απλή.Διότι αυτός πουλάει. Μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό, άρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρέπει πάση θυσία να κερδίσει, με τον καλό ή με τον σκληρό τρόπο. Και αν σκουρίνουν τα πράγματα, τότε έρχεται ένας τύπος ντυμένος στα μαύρα, με ένα στραγάλι στο στόμα για να “αποκαταστήσει την τάξη”.Η διαιτησίαοδέυει από το κακό στο χειρότερο. Δεν τους ενδιαφέρει το παιχνίδι, δεν σέβονται αυτούς που πληρώνουν εισητήριο, το μόνο που σκέφτονται είναι να σφυρίζουν διαρκώς σε κάθε υποψία αμφισβητούμενης φάσης για να έχουν το κεφαλάκι τους ησυχο, αδιαφορόντας εάν κόβεται ο ρυθμός και ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου. Γι'αυτούς, το “πλεονέκτημα υπέρ του επιτιθέμενου” είναι ένας άγνωστος όρος. Το μεροκάματο να βγαίνει...
     Η οπαδική νοοτροπία κυρίως στις “μεγάλες” ομάδες, έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά. Εκείνο που τους καίει είναι το αποτέλεσμα, η νίκη,ασχέτως αν η ομάδα τους δεν δύναται ν'αλλάξει πάνω από τρεις πάσες και παίζει το “καινοτόμο” σύστημα της γιόμας.Επίσης η νέα μόδα, επιτάσσει, ο οπαδός να κατέχει ελαφρώς και λογιστικές γνώσεις. Να υπολογίζει (εάν ο άρτια αφιχθείς ποδοσφαιριστής απο την Βραζιλία, συμφέρει οικονομικά ή αν θα έπρεπε να του κάνουμε μείωση αποδοχών)λες και βρίσκεται στην τσέπη του προέδρου του ή έχουν την ομάδα συνιδιοκτησία.
     Το θέαμαπαραμένει φτωχό εν αντιθέσει με ταεισητήριαπου έχουν τραβήξει τον ανήφορο. Συνήθως περιμένεις να παρακολουθήσεις ένα ντέρμπι , και δυσκολεύεσαι να κρατηθεις ξύπνιος εώς την λήξη του. Οι εκπλήξεις,ελάχιστες σε ολόκληρη την σεζόν,μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Ας το παραδεχτούμε λοιπόν, διαθέτουμε ένα πρωτάθλημα, λίγο εώς πολύ αναμενόμενοως προς την εξέλιξή του και ελάχιστα ανταγωνιστικό όσον αναφορά την κορυφή.
     Εκείνοι που διοικούν αυτό το δύσμοιρο προιόν θα πρέπει να σκεφτούν τι είδους πρωτάθλημα θέλουν. Μας παρουσιάζεται μία ευκαιρία,ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προχωρήσουμε με βαθιές τομές στηνεξυγίανσηκαι στην αναβάθμισήτου, με όποιοδήποτε κόστος. Επιτέλους να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι και κάπως έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου