Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σάντος Vs Ρεχάγκελ

                                                                                                                                 17/09/2011
Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
ΣάντοςVs Ρεχάγκελ
       Με την ευκαιρία των πρόσφατων αγώνων της Εθνικής, στις αρχές του Σεπτέμβρη, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις και να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα για την μετά-Ρεχάγκελ εποχή.
       Περίπου μετά από ένα χρόνο και κάτι μήνες, από την πρόσληψη Σάντος, για λογαριασμό της εθνικής ομάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να περνάει την φιλοσοφία του στο DNA της.
      Από τα πρώτα καλέσματά του, έδειξε ότι η εθνική δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ και οι κλίσεις των διεθνών θα γίνονται με βάση την φόρμα τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έξτρα κίνητρο για ορισμένους παίχτες οι οποίοι ένοιωθαν ξεγραμμένοι από την εθνική του Ρεχάγκελ(βλ. Καφές, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντόπουλος).
      Ξεπεράστηκαν εμμονές χρόνων, που είχε ο Γερμανός με τα “δικά του παιδιά”, που είχαν κουράσει τους Έλληνες φιλάθλους (Χαριστέας, Δέλλας,Αμανατίδης, Τζιόλης). Οι επιλογές πλέον είναι ορθολογικές, με νέα παιδιά, άφθαρτα στον χρόνο, φιλόδοξα, που πλαισιώνονται από κάποιους έμπειρους οι οποίοι βρίσκονται εκείνη την στιγμή σε καλή κατάσταση.
      Όλοι χαιρόμαστε και γεμίζουμε με αισιοδοξία βλέποντας στην βασική ομάδα να υπάρχουν ελπιδοφόροι νέοι όπως Νίνης, Φετφατζίδης, Κ.Παππαδόπουλος, Παππασταθόπουλος,Ζαραδούκας, Μάκος, κ.α.
      Η δουλειά του Σάντος,φαίνεται επίσης από το σκάουτινγκ που κάνει. Ταξιδεύει στην επαρχία, δεν σνομπάρει καμία ομάδα και διαρκώς ενημερώνεται και παρακολουθεί. Με λίγα λόγια ένας δουλευταράς εντός και εκτός γηπέδων.
      Από τον Πορτογάλο πλέον ξέρουμε τι να περιμένουμε πάνω – κάτω.Σχεδόν ποτέ δεν θα μας εντυπωσιάσει με θεαματικό ποδόσφαιρο. Ίσως ποτέ να μην ριξουμε τεσσάρες ή πεντάρες. Αλλά σχεδόν πάντα θα στεκόμαστε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, και συνήθως θα κυριαρχούμε απέναντι σε ασθενέστερες ομάδες. Εξάλλου αυτό, είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Ρεχάγκελ, αλλά χρειάζονταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνεχιστεί το έργο και να παγιώσει την εθνική ομάδα στα ευρωπαικά σαλόνια, ως μία υπολογίσιμη δύναμη.
      Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η επιλογη της Ε.Π.Ο. με την πρόσληψη Σάντος την δικαιώνει μέχρι στιγμής, αφού μοιάζει ο σωστός ανθρωπος,την ενδεδειγμένη στιγμη, στο κατάλληλο πόστο.
Υ.Γ. Τέλος για ν'αστειευτούμε και λίγο, η τύχη που είχε ο Γερμανός στις κληρώσεις φαίνεται ότι την κληρονόμησε και ο Πορτογάλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου