Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Να ΄χα χίλια μάτια...el clasico να βλέπω
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΜΑ:
Σε μία εποχή, όπου η ψυχαγωγία και η διασκέδαση τείνει να εκλείψει στις ημέρες μας, την περασμένη τετάρτη, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ανά την υφήλιο, το γλέντησαν με την ψυχή τους.
Γι' ακόμη μία φορά, η τιτανομαχία μεταξύ Μπαρτσελόνας και Ρεάλ μας προσέφερε απλόχερα μεγάλες συγκινήσεις. Το ποδοσφαιρικό κατεστημένο των Καταλανών ταρακουνήθηκε για τα καλά ίσως για πρώτη φορά επί εποχής Πεπ Γκουαρντιόλα, από την συγκινητική προσπάθεια της βασίλισσας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ημίχρονο (2-0) και παρόλα αυτά βρήκε το σθένος ν' αντιδράσει, να ισοφαρίσει και παρολίγον στο τέλος να πάρει και την πρόκριση, κάτι που πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τελικώς οι
μπλαουγκράνα με το ισόπαλο 2-2 ήταν αυτοί που κέρδισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά κυπέλλου Ισπανίας. Τα συμπεράσματα πολλά. Πάμε να τα σχολιάσουμε με ελαφρώς χιουμοριστική διάθεση:
-Παρ' το αλλιώςΟ ξεροκέφαλος Μουρίνιο άλλαξε. Έπαιξε για να κερδίσει στα ίσια και όχι για να κλέψει το παιχνίδι. Κατέβασε την ομάδα του επιθετικά, δίχως φόβο όπως άλλωστε επιτάσσει το “βαρύ” όνομα της Ρεάλ αλλά και σύμφωνα με την επιθυμία των οπαδών της που δεν αρκούνται σ' έναν τίτλο αλλά επιζητούν και το θέαμα.
-SHOWTIMEΤο el clasico πλέον, αρχίζει και μοιάζει με αγώνα επίδειξις των Χάρλεμς. Η τελειότητα του σπορ σ' όλο του το μεγαλείο. Ελάχιστα λάθη εκατέρωθεν, υψηλή τεχνική, εξουθενωτικός ρυθμός, τακουνάκια, ποδιές, ανατροπές του σκορ και γκολ από άλλο πλανήτη από το κοντινό μέλλον, σε στυλ playstasion ( Ντάνιελ Άλβες).
-Boys don't cry Αδερφέ Ζοσέ καλά το πήγες το ματσάκι, έως ότου άρχισες πάλι την γνωστή σου κλάψα για την διαιτησία. Σε τέτοιου είδους αγώνες δεν σηκώνει τέτοια (η Μπάρτσα σε άφησε να χρησιμοποιήσεις τον Πέπε). Το τέρμα του Ράμος ήταν καθαρό φάουλ.
-Γιατί ήμουν πάντα το καλύτερο παιδίΡε Πέπε... πάψε πλέον να γίνεσαι τόσο υπέρμετρα αντιπαθητικός. Είσαι παιχταράς, μεγάλος σκύλος, αλλά χρειάζεσαι γενικό ρεκτιφιέ χαρακτήρος. Α...και κάτι ακόμα. Όταν σε ξάπλωσε ο Μέσσι παίρνοντας έτσι την μικρή του εκδίκηση, σε πληροφορώ ότι πολύς κόσμος το χάρηκε.
-Ο καλός ο καπετάνιος...Αρχηγέ Ίκερ κάνε μου την χάρη και δώσε το περιβραχιόνιο σου στον Κριστιάνο η στον Αλόνσο. Μπορεί να είσαι “μεγάλο” τέρμα, αλλά την επιρροή που είχε ο Ραούλ σ' αυτή την ομάδα δεν θα την έχεις ποτέ.
-Η τελευταία έξοδοςΠεπ κοίτα να κατακτήσεις το CHL φέτος, γιατί το πρωταθληματάκι οδεύει προς Μαδρίτη. Λυσσάξανε τα γκαλάκτικος και με λίγη προσοχή είναι δικό τους. Το νου σου!
-Με λένε Αλέξη Ποιος χρειάζεται τον Βίγια όταν υπάρχει αυτός ο δαιμόνιος Άλεξ Σάντσες. Ο μικρός δείχνει έτοιμος, προερχόμενος από την Ουντινέζε, για αντιΒίγια. Προσαρμόστηκε στο πι και φι.
-Σαν δύο σταγόνες νερόΚαμπούρα και καράφλα ίδια, με στυλ αέρινο και ντρίμπλα για πολλούς εμετούς, το τόπι κολλάει στο πόδι θαρρείς και το παπούτσι έχει μαρμελάδα. Τελικά ποιος ήταν αυτός αριστερά στο γήπεδο; ο Ινιέστα ή ο Ζιντάν; Όπως και να' χει Αντρές, μην ξεχάσεις κλείνοντας την καριέρα σου να ρίξεις και κάνα δυο κουτουλίδια.
- μαγκιά γυαλί και παντελόνι λι Σκόραρες σε δύο σερί el clasico Κριστιάνο μου. Πλέον έχεις σπάσει όλα τα ρεκόρ και τα κοντέρ τρέχουν με χίλια. Άντε να κερδίσεις και την εθνική μας να μην σου μείνει απωθημένο. Αυτός ο Φύσσας (ή αλλιώς ο δικός μας Τάκης) σ' έχει στιγματίσει.
-Η στυλίσταΕίπαμε ρε Μπάρτσα ότι το κύπελλο είναι για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα αλλά όχι με την Ρεάλ αντίπαλο. Απολογισμός: ένα μπαλάκι κάτω από τα πόδια και πολλά ανεκμετάλλευτα δώρα. Την σταδιοδρομία σε κάνα κομμωτήριο την έχεις σκεφτεί Μανουέλ Πίντο;;;
-Καρίμ πίνει Καρίμ κερνάΗ καταξίωση ενός μεγάλου παίχτη γεννιέται μέσα από τέτοια ματς. Λοιπόν έναν μεγάλο πόντο στον Μπενζεμά που κυριολεκτικά γλέντησε έναν από τους καλύτερους στόπερ στον κόσμο (Πουγιόλ) και σκόραρε (2-2). Προβλέπω με την πάροδο του χρόνου ότι θα ξεπεράσει τον θρύλο Ανρί.
-Φεύγω για μένα να νιώσω καλά...Ήρθε η ώρα του Κακά να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Δεν κάνει γι' αυτό το επίπεδο, όχι τουλάχιστον σ' αυτό το πρωτάθλημα (λόγω ταχύτητας). Η πόλη του φωτός θα του ταιριάζει περισσότερο, άσε που εκεί υπάρχουν και κάτι Άραβες με μπόλικους παράδες. Ρώτα και τον συνάδελφο Παστόρε. Που καταντήσαμε λοχία...
-ENTER (KEY)Αυτός ο Τσάβι περισσότερο με κουμπί πληκτρολογίου μοιάζει παρά με ανθρώπινη φιγούρα. Είναι το enter των Καταλανών. Προγραμματισμένος να πράττει πάντα το σωστό, τσιπαρισμένος να σκανάρει ολόκληρο το γήπεδο με μία ματιά, διπλοπύρηνος γαρ ούτως ώστε να δημιουργεί και να μαρκάρει ταυτοχρόνως. Και όλα αυτά σε μέγεθος laptop και όχι PC.
-Αλλάξαμε θέσεις...μ' αρέσει μ' αρέσει...Ο τεράστιος Πάολο Μαλντίνι είχε πει κάποτε σε ανύποπτο χρόνο: Ο Ράμος πρέπει να γυρίσει στα στόπερ, μου θυμίζει τον εαυτό μου. Προσωπικά, όταν μιλάνε τέτοιοι τύποι εγώ προσυπογράφω. Πόσο δίκιο έχει! Respect Paolo
-wannabe Cristiano RonaldoΣε δυο τρεις φάσεις του αγώνα μπέρδεψα τον Κριστιάνο με τον Καγεχόν. Τους ξεχώριζα μόνο από τον αριθμό της φανέλας. Ο πιτσιρίκος μοιάζει να' ναι το μικρό πουλέν του Πορτογάλου σταρ.
-Αχ πατρίδα μου γλυκιά...Και εσύ καλέ μου φίλε αναγνώστη, κάτσε να δεις τώρα, Δόξα – Αστέρα!!!
Γιε μου που πας;;; μάνα θα πάω στα καράβια...

*Τα άρθρα είναι δημοσιευμένα και στην αθλητική εφημερίδα Ιωαννίνων  "ΤΟ ΣΟΥΤ"           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου