Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ SUPERLEAGUE

                                                                                                                            12/11/2011
                                ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ SUPERLEAGUE
Αυτήν την εβδομάδα μιας και δεν έχουμε αγωνιστική δράση,με μια συνοπτική ματιά θα κάνουμε την αποτίμηση της superleague μέχριστιγμής. Θ' αναλύσουμε τις ομάδες,θ' ανακαλύψουμε τα νέα ταλέντα, τους πρωταγωνιστές που αναδεικνύονται την φετινή περίοδο. Θα ρισκάρουμε αν και νωρίς την τελική κατάταξη της κάθε ομάδας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Με την περσινή επιτυχημένη συνταγή βαδίζει ο πρωταθλητής και με την σταθερότητα που του παρέχει ο Βαλβερδε οπου παρέμεινε και φέτος στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Με τις ποιοτικες προσθήκες των Τζιμπούρ στην επιθετική γραμμή και τους Ορμπάιθ, Φέισα στα χαφ,δείχνει πιο ενισχυμένος όπως σαφώς και πιο δουλεμένος. Στην αμυντική γραμμή αίνιγμα παραμένει ο Μαρκάνο, αλλά εκεί έτσι και αλλιώς οι θέσεις είναι καπαρωμένες απο Μελμπεργκ, Παπαδόπουλο. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται φέτος για τους Πειραιώτες βρίσκεται στην θέση του τερματοφύλακα. Ο Κονστάντζο μοιάζει λίγος για ν' αντέξει το βάρος και την πίεση της φανέλας. Επίσης ο Ριέρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν' αντικατασταθεί από τον Αμντουν, ο οποίος αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών και ίσως ορισμένοι ν' αναπολούν ακόμα και τον Ζαϊρί που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αλγερινό εξτρέμ.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:1-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Ξεκίνησε νωθρά μένοντας έξω από την Ευρώπη Αυγουστιάτικα.Με την πάροδο του χρόνου όμως ανέκαμψε και μ'ενα σερί καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, άρχισε να χτίζει αυτοπεποίθηση. Για πρώτη φορά αποτυπώνεται στο χόρτο η φιλοσοφία του Φερεϊρα. Μ'ένα περιεργο 4-4-2, με τον Λέτο να βαφτίζεται σέντερ φορ και να σκοράρει κατα βούληση,τον Κατσουράνη πιο ώριμο από ποτέ, και τις ευχάριστες εκπλήξεις των Ζέκα,Κουϊνσι, Μαρίνο οι πράσινοι μοιάζουν ικανοί να διεκδικήσουν στα ίσια το πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλό τους.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:1-2
Α.Ε.Κ.:
Η ομάδα φαίνεται ολοένα να μικραίνει, η διοικητική ανυπαρξία είναι ολοφάνερη πλέον, κατά συνέπεια οι ενωσίτες αισθάνονται ότι θα είναι τυχεροί αν καταφέρουν να πάρουν ένα εισιτήριο για τα playoffs.Ύστερα απο την φυγή των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του ράστερ(Τζιμπούρ,Μπλάνκο,Σκόκο,Σάχα) και με το πείραμα Χιμένεθ (περί επένδυσης σε ταλέντα και οργάνωση ακαδημιών) να αποτυγχάνει παταγωδώς, οι κίτρινοι πλέον ποντάρουν στις φιλότιμες προσπάθειες του Κωστένογλου για νοικοκύρεμα της ομάδας, με μια αξιοπρεπή πορεία ώστε να παραμείνει τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα. Στηριζόμενη γι' άλλη μια χρονιά στις παλιοσειρές Λυμπε – Δέλλα η Α.Ε.Κ.Θα κοιτάξει να σώσει τα προσχήματα και πάλι μέσω του θεσμού του κυπέλλου που φαντάζει πιο εφικτός στόχος από το πρωτάθλημα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ: 4-5
Π.Α.Ο.Κ.:
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο από πέρσι. Λίγο η απόκτηση του Μπόλονι κάτι η παραμονή του Βϊερίνια και άλλων πρωτοκλασάτων παικτών, ο δικέφαλος του βορρά ανέβασε τον πύχη ψηλότερα και προετοίμασε τους οπαδούς του για την υπέρβαση, η οποία ωστόσο φαίνεται ν' αναβάλλεται γι' ακόμη μια χρονιά. Τα ευχάριστα νέα έρχονται απο την ευρώπη, καθώς ο Π.Α.Ο.Κ. Μοιάζει χρόνο με τον χρόνο ολοένα και πιο συνεπής. Το έργο του Μπόλονι αρχίζει δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή του, αφού η ομάδα του παίζει πιο ελκυστικό – επιθετικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αυτό απαραίτητα να το εξαργυρώνει και στον βαθμολογικό πίνακα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:3
ΑΡΗΣ:
Η τελευταία τριετία για τον ΑΡΗ είναι deja vu. Κάθε χρονιά τα ίδια. Ισχυρή έδρα, δεμένο σύνολο, παιχνίδια με ρυθμό και μπόλικο ροκ αλλά ως συνήθως δυσλειτουργικός στο τελείωμα των φάσεων και την πεμπτουσία της μπάλας: το γκολ. Ο Τσιώλης τελικά δεν κατάφερε ποτέ να εισχωρήσει στο DNAτης ομάδας ή και το αντίστροφο.Ύστερα από την φυγή του η διοίκηση θα πρέπει να στραφεί σε μία λύση η οποία δεν θα είναι προσωρινή αλλά θα δοθεί χρόνος στον νέο προπονητή για να δουλέψει με τα δισεπίλυτα επιθετικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα εδώ και χρόνια.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ: 5-7
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:
Η αρχή του πρωταθλήματος τον βρήκε έτοιμο και ανταγωνιστικό. Καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με νίκες τις περισσότερες φορές. Δυστυχώς όμως γι' άλλη μία φορά δύο-τρία άτυχα αποτελέσματα έφεραν τριγμούς και ακατάσχετη προπονητολογία στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών. Εάν πρυτανεύσει η λογική, δεν γίνουν σπασμωδικές κινήσεις και επικρατήσει ηρεμία τότε ο ΠΑΣ με τις προσθήκες των Ζαϊρί, Μπουζίντ, Γεωργίου και με τον κόσμο στο πλάι του στην δυνατή έδρα των Ζωσιμάδων, είναι ικανός να καθαρίσει εύκολα την παραμονή του αρκετά νωρίς.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ: 9-12
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Η μοναδική εγγύηση που διαθέτουν οι νεοσμυρνιώτες ακούει στα εξής δύο ονόματα: Εστογιανόφ,Λεμονής. Μ' ένα μέτριο υλικό θα πορευθεί φέτος ο Πανιώνιος, με μεγάλες περικοπές στο μπάτζετ του, με τεράστια οικονομικά-διοικιτικά προβλήματα. Η βαριά φανέλα του και το έτος ιδρυσής του από μόνα τους ίσως αρκούν να κρατήσουν τους κυανέρυθρους στην κατηγορία. Αλλά μέχρι εκεί.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ: 8-10
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:
Είμαι της άποψης ότι ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να παρουσιάσει το έργο του. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Κριτική ομάδα όπου ο Καραγεωργίου είναι εδώ και χρόνια ο άρχοντας της ομάδας. Παρόλα αυτά ο Εργοτέλης μοιάζει στάσιμος αγωνιστικά τα τελευταία δύο χρόνια. Το μεγάλο άλμα δεν έγινε ποτέ, παρότι υπάρχει διοικητική και οικονομική σταθερότητα. Ίσως ο Καραγεωργίου έχει τις ευθύνες του, ίσως τελικά το μέγεθος και οι δυνατότητες της ομάδας να έχουν συγκεκριμένο ταβάνι.Αίνιγμα για δυνατούς λύτες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ: 7-11
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Ίσως η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Με Σπανό και Δώνη στο τιμόνι, διοικητικά και προπονητικά αντίστοιχα, με μεθοδευμένη δουλειά,χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και με υπομονή ο Ατρόμητος είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή που χαίρεσαι να την παρακολουθείς. Στρωτό ποδόσφαιρο,ομοιογενές σύνολο με εξελίξιμους πιτσιρικάδες, σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση, σ' ένα κλαμπ που σφύζει από υγεία και εργάζεται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:4-7
ΞΑΝΘΗ:
Άτυχη στις πρώτες αγωνιστικές, με καλό αγωνιστικό πρόσωπο,αλλά χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην συγκομιδή βαθμών. Αν καταφέρει σύντομα να βρει τον ρυθμό της, και γίνει περισσότερο ουσιαστική δεν θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα παραμονής.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:10-13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:
Εντελώς ανέτοιμος.Θα χρειαστεί δραματικές αλλαγές για ν'αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις. Μέτριο έως κακό ποδόσφαιρο, μία από τα ίδια το υλικό του. Αν δεν υπήρχε η προσθήκη της τελευταίας στιγμής των δύο νεοφώτιστων θα ήταν ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:12-14
ΚΈΡΚΥΡΑ:
Μία από τα ίδια.Θα παλέψει με τον Αστέρα και τους νεοφώτιστους για την παραμονή της στηνsuperleague.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:13-16
Ο.Φ.Η.
Οι κριτικοί θα πρέπει ν' ανάψουν μία λαμπάδα στον Αναστόπουλο. Ο Νικόλας τους νοικοκύρεψε και πλέον διεκδικούν με αξιώσεις την παραμονή τους στην superleague.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:10-13
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:
Μιας και δεν έχουμε εικόνα από τις δύο ομάδες παραθέτουμε τα εξής στοιχεία:
-Εξοντωτικό πρόγραμμα (Τετάρτη - Κυριακή)
-Προετοιμασία και επιλογή ρόστερ για Β εθνική και όχι για Α.
-Απειρία
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΘΕΣΗΣ:15-16
                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου